Kuřecí terijaki - Tori no terijaki

24. července 2007 v 17:52 |  Kuchyně
500 g kuřecích prsou
4 lžíce oleje
1 zelená paprika
sůl, pepř.
Marináda:
2 lžíce cukru
2 lžíce rýžového nebo bílého vína
5 lžic sójové omáčky.

Vykostěné kuřecí maso ponecháme v co největších kouscích. Vidličkou projedeme několikrát masem místo naklepání. Maso spaříme na 20 vteřin ve vroucí vodě. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje, vložíme do něj kuře a necháme ho osmahnout po obou stranách dohněda. Slijeme olej a přilijeme marinádu a v ní necháme kuře vařit asi sedm až osm minut. Odstraníme pokličku a čtyři až pět minut pánví pohybujeme, aby se maso nepřichytilo ke dnu. Marináda se téměř vypaří. Na jedné lžíci oleje narychlo opečeme kroužky papriky. Maso kuřete nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme paprikou. Osolíme, opepříme, podáváme s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 mio mio | Web | 25. července 2007 v 3:29 | Reagovat

mňami mňami

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama